Alig várjuk, hogy a csizmát lecseréljük a tavaszi, majd a nyári cipőre, szandálra. Érdemes átnézni a szekrényünket, hogy mi az, amit még idén is szívesen fel tudunk venni, és melyik az lábbeli, ami frissítésre szorul. Nem árt a meglévő darabokat is átvizsgálni, szükség esetén a javításokat elvégeztetni rajtuk

ESPADRILLES

Már-már klasszikusnak számít az espadrilles, mégis tudnak még újat mutatni a témában. Az espadrilles szó jelentése cipő. A katalán területen több évszázados hagyománya van ennek – az eredetileg – kézzel készült fazonnak. Mivel vászonból készül, ezért forró nyári napokon is kényelmes viselet lehet, és ma már mindenki megtalálja az ízlésének és stílusának is megfelelő darabokat.Létezik az egészen lapostól az éktalpú változatig minden stílusban, de már számos márka kombinálja más anyaggal, így érve el a még izgalmasabb hatást.

(RETRO -Női sneakers: 6995 Ft)

PLATFORM

A platform sem újdonság a divatban, azonban még mindig tartja magát. Sőt, talán népszerűbb, mint valaha. Létezik már a magas sarkú mellett az egybetalpú változata is, ahol a lapos szandált emelik meg, különböző talpvastagságokkal. Ez kényelmes, hétköznapi viselet, és azoknak is jó választás lehet, akik szeretnének picit csalni a magasságukkal, de a magassarkút nem tudják egész nap hordani.

(RETRO-Női fa talpú szandál: 6495 Ft)

TÖRPE SAROK

A vékony törpe sarok korábban már hódított, de akkor nem tudta magát sokáig tartani. Most újra megtalálható a polcokon. Azoknak lehet jó választás, akik magasak, ezért nem szeretnének még nagyobbnak tűnni, de mégsem viselhetnek laposat. Teltebb alkatúaknak érdemes odafigyelni a választás során arra, hogy ne tűnjön úgy, mintha egy-egy pálcikán egyensúlyoznának.

VASTAG SAROK

A vékony sarok mellett most a vastag sarok is a divat része. Ez lehet egészen alacsony is, de most magasabb változatban is létezik, ilyenkor elsősorban platformmal egészítik ki. A vastag sarok mindig kényelmesebb viselet, hiszen jobb alátámasztást kap a talpfelület, nagyobb területen oszlik el a testsúly, máshová esik a súlypont, ezért akár egésznapos viseletnek is kitűnő választás lehet. Ráadásul egy megfelelő darab kiválasztásával optikailag is remek hatást érhetünk el.

PAPUCS

Tele vannak az üzletek polcai papucsokkal. Számtalan variációt találunk, köveset, szőrme pamacsosat, masnisat, de akár műanyag virágokkal kirakott darabot is választhatunk. Sokan nem szeretnek utcára papucsban menni, de aki bátrabb, most nyugodtan viselheti ezeket a lábbeliket hétköznapokon is, farmerrel, de akár szoknyával is.

MASNI

A masni mint dizájnelem meghatározó része a mai cipődivatnak. Nem csak a papucsokon és slip on cipőkön találhatjuk meg, de magassarkúkon is visszaköszön a nagy méretű, szinte az egész lábfejet beborító masni.

MOKASZIN, LOAFER

A mokaszin vagy a loafer nem csak tavasszal lehet kitűnő választás, nyáron is belebújhatunk egy-egy hűvösebb estén. Színben, anyagban és stílusban is számtalan variáció közül választhatunk, jól kihasznált darabja lesz a kollekciónknak. Igyekezzünk természetes anyagból készült darabot választani a kényelem érdekében.

SLIPPER

A slipper a zárt fejű papucs, ami eredetileg könnyű, otthoni viseletre készült házi papucs volt, de ma már kifejezetten utcai viseletre készült fazonokat is találunk az üzletek polcain . A nagy divatházakat követve megtaláljuk a fast fashion üzletekben is ezek variációit, ami izgalmas megfűszerezése lehet megjelenésünknek.