Az idei szoknyadivat rengeteg lehetőséget kínál, hiszen számos fazon, forma és sziluett található meg az üzletek ajánlatában. A szín és minta sem lehet kifogás, hiszen mindenki találhat a stílusának és egyéniségének leginkább megfelelő darabokat, és már az időjárás is tökéletes, hogy nadrág helyett a szoknyát válasszuk a reggeli öltözködés során.

Mini

A mini örök trend. A sziluett, az anyagválasztás, a minta az, ami a változást hozza a miniszoknya esetében. Ha szívesen mutatod meg a lábaidat, akkor bátran válaszd ezt a fazont. A játék lehetősége még ekkor is megvan, hiszen a miniszoknyák hossza is eltérő lehet. Van akinek az egészen rövid fazon áll jól, míg más alkatnál érdemesebb egy hosszabb darabot választani. A lényeg, hogy jól érezd benne magad. Ha túl rövidet választasz, akkor könnyen előfordulhat, hogy feszélyezni fog, ami kellemetlen.

Maxi

A minihez hasonlóan a maxi szoknya is folyamatosan jelen van a divat világában. Lehet egészen passzos, szűk fazon, hasítékkal vagy nélküle, de lehet bővebb, lazább szabású is. A hosszú, apró virágmintás szoknya leginkább a romantikus stílus kedvelőinek ajánlott. Aki a vagányabb stílust szereti válasszon zsebbel ellátott maxi szoknyát. Most szuper trendi lehetsz egy tüll anyagból készült maxi szoknyában is.

Midi

Ha nem szereted vagy alkatod, magasságod miatt sem a mini, sem a maxi fazon nem előnyös, akkor válaszd a midi hosszat. Ez a kettő közötti hosszúság éppen jó lesz azoknak, akik sem a túl hosszú, sem a túl rövid szoknyában nem érzik magukat komfortosan. Ennél a fazonnál érdemes több darabot is összehasonlítani, hiszen a nem megfelelő választás optikailag nagyon előnytelen végeredményhez vezethet.

Ceruza

A ceruza szoknya egy klasszikus fazon, ami csak részben követi a trendeket. Bármikor jól jöhet, ha a szekrényünkben lakik egy ilyen darab, hiszen ez nem csak munkahelyre lehet tökéletes választás egy blúzzal, bézerrel vagy zakóval kombinálva, de lazább, lezserebb kiegészítőkkel szabadidőnkben is hordhatjuk tornacipővel. A hossznál érdemes itt is megkeresni a nekünk leginkább megfelelőt, mert itt is vannak eltérések, és nem mindenkinek ugyanaz áll jól.

Fodros

A fodorral most nem lőhetünk mellé, hiszen nemcsak felsőkön, blúzokon, hanem a szoknyán is visszaköszön. A legegyszerűbb fodros fazontól a “habos” szoknyáig mindent megtalálunk a kínálatban. Ha ilyen fazont viselünk, akkor érdemes hozzá egy egyszerű, letisztult felsőt választani, hogy ne váljunk habcsókká. Figyeljünk arra, hogy a fodor optikailag növel, tehát ahová kerül, ott biztos, hogy nagyobbnak fogunk látszani.

Farmer

A farmer anyagból készült szoknya is állandó szereplője a ruhaüzletek kínálatának. Rengeteg színben, hosszban és fazonban lehet megtalálni, akár fodorral, rátétekkel, áttörésekkel kombinálva. Ha kitartóak vagyunk, akkor a legkacifántosabb ízléshez is megtaláljuk a megfelelő fazont. Szinte minden stílushoz remekül passzol. Hordhatjuk tornacipővel, sneakerrel, balerinával, espadrilles vagy slip on fazonú cipővel, de melegebb időben szandállal is remek párosítás.

Pliszé

A pliszé az éles hajtások sorozata, mely célja a szoknya vagy egyéb ruházat díszítése. A pliszírozott szoknya elegánsabb viselet, de aki nagyon trendi szeretne lenni most ezt is bátran felveheti sneakerrel vagy tornacipővel is. Leginkább a fényes anyagból készült változatát találjuk meg az üzletek polcain, de készülhet akár muszlin anyagból is. Érdemes emellé is inkább letisztult, egyszerűbb felsőt, zakót választani.

Tüll

A tüll szoknya egy ideje újra aranykorát éli. Ma már nem kell sem balerinának, sem túlzottan romantikus lelkűnek lennünk ahhoz, hogy egy ilyen darabot vásároljunk meg. Viselésekor megbolondíthatjuk bakanccsal, bőrdzsekivel, de sneaker cipővel vagy kis topánkával is megállja a helyét. A lényeg, hogy mellé basic, alapdarabokat válasszunk.