Ahogy távolodunk a téli hónapoktól úgy melegszik szépen, lassan a hőmérséklet is. Ám amíg nem köszönt be az igazi tavasz, addig is szükségünk van kabátra, ami megvéd a hidegtől, ha kell, akkor pedig az esőtől és a széltől is. Lássuk, hogy mi az, ami idén tavasszal meghatározza a trendeket.

Trenchcoat

A trenchcoat egy klasszikus fazon, ami régóta az öltözködés egy meghatározó része. Eredetileg vízálló anyagból készült esőkabát volt, amit katonáknak készítettek, de az I. világháború idején már a divatra is nagy befolyást gyakorolt. Hagyományosan ez egy kétsoros gombolású, 10 gombos kabát, derékon megkötővel, de ma már számtalan variációját megtaláljuk. Létezik kifejezetten női fazonban, karcsúsított szabással, de a lazább stílus kedvelői már a kapucnis változatot is választhatják.

Mellény

 A mellény most minden formában és hosszban szupertrendi. Lehet hosszú, rövid, vékony, lenge, farmeranyagból és akár oversize stílusú is. Ha a kabátot már túl melegnek érezzük, de a reggelek és az esték még hűvösek, akkor érdemes az öltözködésünk befejezéseként egy mellényt választani. Ha elsődleges szempont a megjelenés, akkor válasszunk vékonyabb, lenge anyagból készült, hosszított fazont. Ha fontos az is, hogy melegen tartson, akkor egy vastagabb anyagból készült darab kitűnő választás lehet.

Oversize

Még mindig menő az oversize, sőt, talán trendibb, mint eddig valaha. Nem csak pulcsiban, most kabátban is bátran nyúlhatsz a nagyobb, bő fazonokhoz. Inkább a laza, sportos stílus kedvelőinek ajánlott ez a vonal, de most egy klasszikus fazonú, hosszabb szoknyával, pamut pulóverrel is viselheted, ha nem kell szigorú öltözködési szabályoknak megfelelned.

Parka

Hosszú ideje a hideg évszakok nagy slágere a parka. A trench coatnál melegebb, picit lezserebb viselet. Azért lehet jó választás, mert nemcsak divatos, hanem funkcióját tekintve is sokoldalú. Megtaláljuk a téli, melegebb változat mellett a tavaszi darabokat is, akár kivehető béléssel. Jellemzően combközépig ér vagy picit hosszabb, nagy zsebe és kapucnija van. Tökéletes választás a szeles, tavaszi napokra, különösen, ha speciális, vízlepergető anyagból készült.

Military stílus

Még minding hódít a military stílus. Nem csak a kamuflázs, hanem a katonai zöld is jelen van az öltözködésben. Nadrágban éppen úgy, mint kabátban megtaláljuk ezt stílust. Többnyire az oversize fazonnal kombinálva, leginkább a lezser, kicsit fiús öltözködés kedvelőinek ajánlott.

Tavaszi színek

Ha tavasz, akkor végre színek. A szürke, ködös tél után mindenki szomjazza a színeket, amin megpihenhet a tekintet. Idén nem csak a pasztell színek közül választhatunk, hanem megtaláljuk a boltok polcain a vibrálóan telt színeket is. Bátran válasszunk élénk árnyalatú kabátot, jót fog tenni a hangulatunknak is.