Tavasszal a természettel együtt mi is megújulunk. Testünk, lelkünk mellett érdemes kiemelten figyelni a haj- és bőrápolásra. Ebben az időszakban szükség van a télen kiürült vitaminraktárak feltöltésére, és érdemes külső segítséget is nyújtani a hajunknak, hogy a felfrissülés tökéletes legyen. Egy pici odafigyeléssel sokat tehetünk megjelenésünkért. Ezzel nem csak a hajunk, de bőrünk és körmeink regenerálódását is segítjük.

Egészségügyi vágás

A téli hideg, a fűtés okozta száraz levegő a hajunkat is megviseli. Tavasszal – ha nem is szánjuk rá magunkat a stílusváltásra vagy egy új fazonra – érdemes egy egészségügyi vágásra bejelentkezni fodrászunkhoz. Néhány centitől megválni akkor is érdemes, ha mi magunk nem látjuk szükségesnek, de a hajunk meg fogja hálálni. Nemcsak egészségesebb, hanem sokkal esztétikusabb is, ha a hajkoronánk néhány centivel rövidebb, de nem töredezett, nem gubancolódik és nincs elkopva, visszatöredezve a vége.

Hidratálás

Épp úgy, mint a bőrünk, a hajunk is más típusú kezelést igényel télen, mint tavasszal vagy nyáron. Télen a negatív környeztei hatások miatt a nedvesség távozik a hajszálakból, ezért érdemes ilyenkor váltani, és hidratáló samponnal, balzsammal visszatölteni azt. A haj így visszanyeri fényességét, rugalmasságát, ismét könnyen formázhatóvá válik. Ha igazán látványos eredményt szeretnél, akkor kérd szakember segítségét, aki professzionális termékekekkel még intenzívebb hatást tud elérni.

Hajpakolás

A kúra szerűen alkalmazott hajpakolásra a legalkalmasabb időpont a tavasz kezdete. Ezek a kezelések nagy mértékben hozzájárulnak a károsodott, roncsolódott hajszerkezet regenerálásához, rendbe hozzák a fénytelen, szürke, töredezett hajat. A hagyományos balzsamok is hatékonyak, ha megnövelt hatóidővel alkalmazzuk ezeket, de ha igazán látványos eredményt szeretnénk elérni, akkor válasszunk speciális, magasabb hatóanyaggal rendelkező terméket.

Kapszula kúra

A tavaszi megújulás jegyében érdemes lehet beiktatni néhány hetes kapszula kúrát is. Ezzel belülről is feltöltjük a szerveztünket, egy célzott kezeléssel meg tudjuk erősíteni nemcsak a hajunk szerkezetét, hanem a bőrünket és körmünket is. Ma már az élesztőkapszulán kívül számos speciális termékkel tudjuk a haj növekedését hatékonyan serkenteni,  melyeket kifejezetten erre a célra fejlesztettek, a megfelelő ásványi anyagok és vitaminok válogatásával.

Fejmasszázs

Ha ellátogatunk a fodrászunkhoz egy frissítő, tavaszi megújulásra, mindenképp kérjünk alapos fejmasszázst. Ez nem csak a lelkünknek tesz jót, relaxál és kikapcsol, de fokozza a vérkeringést is, ezzel serkentve a hajszálak növekedését, és segít  gyorsabban megszabadulni az elhalt hámsejtektől is.

Fényvédelem

Az erős ultraibolya sugárzás nemcsak a bőrünket terheli meg, hanem a hajunkat is. Már a tavaszi hónapokban is oda kell figyelni az UV védelemre, hiszen a nap káros sugarai már ilyenkor is fokozott mértékben fejtik ki hatásukat. A védelem érdekében választhatunk fényvédő szűrővel ellátott styling termékeket, de létezik már olyan spray is, ami kifejezetten a káros sugárzástól védi meg a hajat és a fejbőrt.