hello tavasz

Így varázsold újjá az otthonod tavasszal

Nincs jobb időpont otthonunk frissítésére, mint a tavasz – a megújulás ideje. Viszlát sötét színek, helló frissesség! A lakás megváltoztatásának számos módja egyszerű és megfizethető barkácsprojekt, nem igényel különösebb anyagi befektetést ahhoz, hogy az eredmény látványos legyen. Hát miért is ne fognánk neki kicsit a felrázásának?

Lássuk, mit tehetünk az ügyben:

Rendezzük át a lakást
Látványos és frissítő hatást érhetünk el csupán azzal, ha átrendezzük a bútorokat. Ha teljesen más az elrendezés, attól nagyobbnak érezhetjük a teret, az újdonság varázsa pedig kétségtelen.

Jöhetnek a merész színek, minták
A színek hatalmas változást hozhatnak a lakótérben. Lehet az egy új ágytakaró, más függöny, új képek a falon. A színek a hangulatunkat is nagy mértékben befolyásolják, így tavasszal érdemes ezzel kísérletezni, hogy üde, friss, színes legyen minden. A geometriai minták is nagy hatást tudnak elérni, érdemes bevetni ezeket is. Kiegészítőkért térj be az üzletközpontba, keresd fel lakberendezéssel is foglalkozó üzletünk és válogass kedvedre a tavaszi dekorációk közül.

Néhány párna is csodát tehet
A párnák használata egyszerű módja annak, hogy friss színt adjunk a helyiségeknek. Összekeverhetjük a virágmintás párnát a kockással, a kicsiket nagyobbakkal. Az se fontos, hogy mind színes legyen, a textúrák váltakozása is remek hatást eredményez.

Tapéta? Naná!
Néhány éve újra divatba jöttek a tapéták. Persze ma már nem a régi stílusú tapétákra kell gondolni. Kaphatók fantasztikus design tapéták, amikkel a falfelületek kiemelését szuperül meg lehet oldani, és ezzel a hangulata is azonnal teljesen más lesz a lakásnak. Fotótapétával igazi mesevilágot varázsolhatunk a gyerekszobába is.

Világosítsunk a lakáson világítással
A világítás segíthet a szoba hangulatának megteremtésében. Legyenek világosak a sötét sarkok, használjunk többféle fényt. Meleg kislámpa, ragyogó csillár vagy a led fénye, mind együtt vagy külön-külön hangulatossá, a megfelelő megvilágítás pedig tágasabbá teheti a lakást. Az előző pontban említett tapéta is nagyobb hangsúlyt kaphat egy jól kiválasztott megvilágítással.

Virágot mindenhova
A cserepes növények és a vágott virágok is színesítik és élénkítik a lakást. Már egy színes, üde csokor is feldobhatja a hangulatot, de jót tesz a léleknek a zöld cserepesek hada is. Emellett persze azt se felejtsük el, hogy a növények a toxinokat is kiszűrik és oxigént bocsátanak ki, hogy könnyebben lélegezhessünk.

A bútorok új élete
Nem kell feltétlenül kidobni a régi bútort, és újat vásárolni. Manapság újra divat a felújítás. Nincs más teendő, mint kicserélni a kárpitot, lefesteni a régi bútort. Ez utóbbit kis könyvekből, internetről való tanulással, utánaolvasással bárki megtanulhatja. Az újrahúzott, átfestett bútor a lakás dísze lesz, vadonatúj külsőt kölcsönöz a szobának, és még a pénztárcát is kíméli. A felújításhoz biztosan több remek könyvet találsz, ha ellátogatsz a könyvesboltba, mikor legközelebb az üzletközpontban jársz.

Tavasszal megújul a természet, és felveszi színes, ünnepi ruháját. Öltöztessük mi is a természethez hasonlóan magunk és otthonunk is ünnepi díszbe. Ehhez nem kellenek nagy dolgok: néhány színes párna, világos, szellős függönyök, virágcsokrok, újrahúzott bútorok. Néhány kis ötlettel is teremthetünk magunk körül üde, tavaszi környezetet, olyat, ahova jó érzéssel érkezünk meg, és ahol nyugodtan pihenhetjük ki magunk egy fárasztó nap után.