TERET ADUNK

a sulik sztárjainak

Frissítenéd a ruhatárad? A színeknek is jelentése van

Mindig jó dolog felfrissíteni a ruhatárat – akár évszakra, akár stílusra, akár színre frissítünk. Ez feldob, energiával tölt el, jobb kedvet csinál.

Ha a ruhatárunk színeit akarjuk kicsit feldobni, a színek választásánál sok mindenre oda kell figyelnünk – a színtípusunkra, a testalkatunkra, de arra is odafigyelhetünk, melyik szín az évszak színe, és melyik szín mit jelent.

Vajon mit jelentenek az őszre legjellemzőbb színek? Mit jelzünk, ha felvesszük őket?

Narancssárga

A narancssárga szín melegséget és örömet sugároz. A vörös és a sárga keverékeként egyesíti a vörös fizikai energiáját és a sárga örömét. Optimista és bájos szín, spontaneitást és pozitív életszemléletet hordoz. A narancssárga kiváló szín a nehéz gazdasági időkben, mivel motivál, és segít az élet jó oldalát nézni. Érzelmi erőt ad, segít átvészelni a csalódásokat, a kétségbeesést, és segít kilábalni a gyászból. 

Azt az érzést kelti bennünk, hogy azok vagyunk, akik vagyunk. Elősegíti az önbecsülést.

.A sok őszi szín egyikeként a narancs az összetartozás érzését válthatja ki, amikor nyárról őszre váltunk. Ez örömet és melegséget hoz, boldoggá tesz bennünket. Eszünkbe juttatja a meleg almás pitét a kandalló mellett, a bekuckózást, a színes faleveleket.

Narancssárgát akkor viseljünk, ha szomorúak vagyunk, és fel akarjuk magunk vidítani, hiszen egyesíti a vörös erejét és a sárga élénkségét, így igazi érzelmi serkentő.

Barna

A barna a biztonság és az anyagi gazdagság színe. Stabilitást, támaszt és támogatást jelent. A fizikai kényelem, az egyszerűség és a minőség színe. Elősegíti az összetartozás érzését, különösen a családhoz és a barátokhoz. A barátságos, megközelíthető, hűséges és megbízható emberek színe.

A barna a zölddel együtt az uralkodó szín bolygónkon. Kényelmet és stabilitást biztosít, nem is csoda, hogy az ősz egyik slágerszíne.

Aki készen áll arra, hogy befogadjon minden érzést, aki érzi a szenvedélyt a csontjaiban – legyen szó szerelemről, romantikáról, kalandokról, barátságokról, új ízekről, filozófiákról vagy perspektívákról –, válassza a barnát. A szín segít elérni, amit igazán akarunk, mert lehetővé teszi, hogy nyitott szemmel lássuk magunk körül a világot.

Zöld

A zöld az egyensúly és a harmónia színe. Bár legtöbbször a tavaszhoz kötjük, ugyanúgy az ősz színe is, főképp a földesebb árnyalatok.

Menedékként működik a modern élet mindennapi nyomása ellen, és visszaadja a jólét érzését. Pozitív szín, amely képessé tesz bennünket arra, hogy feltétel nélkül szeressük magunkat és másokat.

A sárga és a kék kombinációjaként a zöld a sárgából a lelki tisztaságot és optimizmust, a kékből érzelmi békét hordozza. Tehát a zöld a jó döntés színe. Elősegíti a természet, a család, a barátok, a házi kedvencek és az otthon iránti szeretetet. 

Aki ősszel zöldet visel, az harmóniát, empátiát és megértést fejez ki. A földes tónus pozitív hatással van másokra, és segíthet kihozni magukból a legjobbat.

Vörös

Nincsen ősz vörös nélkül, ezt mindannyian egyértelműen kijelenthetjük. A vörös meleg és pozitív, testi szükségleteinkhez és túlélési akaratunkhoz kapcsolódik. Erős és erőteljes energiát áraszt, nem véletlen, hogy a jelentése energia, szenvedély és cselekvés.

Bátorító szín, hiszen érzelmeket ébreszt bennünk, cselekvésre késztet. Elősegíti az ambíciót és az elszántságot. Erős akaratot és kitartást jelez. Önbizalmat ad azoknak, akik félénkek, szégyenlősek.

A vörös szín felébreszti fizikai életerőnket, amire ősszel igazán nagy szükségünk van. A hideg, borongós őszi napokon nincs jobb, mint belebújni egy nagy, vörös pulcsiba, ami feltölt és kellő energiával indít neki a szürke napnak.

Sárga

A sárga a nap, a fény és az optimizmus színe, az elme és az értelem színe. Stimulál, aktivál és megszabadít minden félelemtől. A sárga reményt, boldogságot, játékosságot és szórakozást kínál.

Az eredeti sárga szín mentális aspektusa az új ötletek színe, és segít új útvonalak, üzemmódok keresésében. A legjobb szín arra, hogy izgalmat keltsen az életben; nagyobb önbizalmat és optimizmust ébresszen bennünk.

A sárga segít a döntések meghozatalában koncentráláskor, összpontosításkor, például: tanuláskor és vizsgák során, amire ősszel nagy szükségünk lehet. A sárga az összes alapszín közül a legfényesebb; ez a nap színe, a vakító kifejezés és az élénkség, így, ha azt érezzük, hogy igazán szükségünk van a nap erejére, a pozitivitásra, a plusz lelkesedésre, mindenképpen varázsoljunk a ruhatárunkba sárga darabokat.